jump to navigation

Winnie Pooh mai 22, 2008

Posted by herculanekid in Personaje de desene animate, Winnie Pooh.
Tags: , , , ,
trackback


Pe 24 august 1914, cand un tren care transportă trupe cu destinatia Europa, de la Winnipeg (Manitoba, Canada),militarii au fost arestaţi intr-un sat White River (Ontario). Locotenentul medic veterinar H. Colebourn (1887-1947) a găsit acolo un trapper cu un urs negru . Vânătorul a ucis mama . Colebourn a cumparat ursul pentru 20 de dolari.La numit Winnie pentru oraşul său adoptiv, Winnipeg, de vreme ce el a fost prin naştere britanic. Ursul a devenit mascota pentru a 34-a brigadă Fort Garry Horse, care a apartinut armatei.

În drumul sau spre Anglia, Colebourn a preferat sa il lase pe Winnie, care s-a dovedit a fi o povara, la Gradina zoologica din Londra să aibă grijă de el un timp . Deşi alti cinci ursi au fost lasati de către trupele canadiene, Winnie rapid a devenit un favorit al publicului.

La sfârşitul războiului, în 1918,Colebourn  a trecut pe la Gradina zoologica cu gandul de a-l recupera pe Winnie, dar după cum a fost apreciat de oameni pentru docilitatea lui, a decis să -l lase acolo. S-a intors de mai multe ori pentru a-l vizita până cand la final, a murit la 12 mai 1934. Căpitanul Colebourn din Canada a continuat cariera ca medic veterinar, până la moartea sa în 1947.

La iniţiativa fiul lui militar, în 1992 a fost descoperit în Parcul Gradina zoologica Assiniboine Winnipeg o statuie reprezentandu-l pe  Coleburn cu Winnie Pooh. În 1995, un grup de ofiţeri de la Fort-34-lea Garry Horse au vizitat Gradina zoologica de la Londra si au donat o copie de Manitoba guvern.

Un baiat, pe nume Christopher Robin Milner, însoţit de unii vecini , cand avea cinci ani, în timpul vizitei sale la Gradina Zoologica,  il intalneste pe Winnie, care a devenit prieten, până la punctul unde ii eara permis să treacă prin interiorul complexului,ca sa se joace  cu ea. . Aceasta prima vizita la inspirat pe tatăl său, A. A. Milne, scriitor, o poezie.

A.A. Milne (1882-1956), sotia sa Dorothy (cunoscută numit Daphne) şi fiul sau Christopher Robin (care sa născut în 1920) s-au mutat să locuiască la ferma in Cotchford Ashdown Padure (Sussex), care apoi va apărea ca ” Suta de hectare de pădure „în aventuri de-la-Winnie Pooh. Daphne i-a daruit fiului sau un urs tipic, „Edward”, pentru prima sa onomastica. Înainte de a-l cunoaste pe Winnie, Christopher Robin si-a numit ursuletul  Winnie-the-Pooh. Ce este clar este mai puţin în cazul în care este vorba de la „Pooh”: introducerea „Winnie-the-Pooh” Milne ne spune că acest lucru, a fost numita o lebada care a fost un prieten de-al  lui Christopher. Cu toate acestea, în primul capitol (care spune aventura de miere de arbore) scrie:

„But his arms were so stiff from holding on to the string of the balloon all that time that they stayed up straight in the air for more than a week, and whenever a fly came and settled on his nose he had to blow it off. And I think -but I am not sure- that that is why he was always called Pooh”.

Winnie Pooh era o femela urs.

Personajele:

Atat Winnie-the-Pooh, Piglet, Tigger (care apare numai în cea de-a doua carte), Eeyore (Igor în limba spaniolă), Kanga (Cangu) şi ROO (Ritul) au fost reali, jucăriilor C. R. Milne, în timp ce Rabbit (Iepure) şi owl (owl) au fost inventati  de catre tatal sau, inspirat de animale din pădure, unde au trait. Gopher (sus), compulsive constructor, a fost adăugat de către Disney.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: